Wat is een persoonlijke lening?

Voor u een persoonlijke lening gaat afsluiten wilt u natuurlijk wel weten, wat is een persoonlijke lening? Wat komt er allemaal kijken bij een persoonlijke lening afsluiten? Zijn er bijkomende kosten bij een persoonlijke lening? Hoe zit het met tussentijds terugbetalen van de lening? Vragen waar wij u eenvoudig en snel een antwoord op kunnen geven. Niet voor niets zijn wij de specialisten in de persoonlijke leningen. Bij persoonlijkeleningafsluiten.nl bent u aan het juiste adres als u meer wilt weten over persoonlijke leningen.

Belangrijkste kenmerken van een persoonlijke lening

om het overzichtelijk te maken de kenmerken op een rij

Vaste Rente

01. Vaste Rente

Als u geld gaat lenen wilt u natuurlijk vooraf duidelijk weten waar u aan toe bent. Een persoonlijke lening is bij uitstek een lening waarbij dit het geval is.
U heeft gedurende de gehele looptijd een vaste rente. De rente kan dus niet stijgen of dalen.

Ik wil een vaste rente

Vaste looptijd.

02. Vaste looptijd

Omdat de persoonlijke lening een vaste rente en een vast maandtermijn heeft, heeft de lening ook een vaste looptijd. U weet dus direct waar u aan toe bent. Als u een lening afsluit voor een looptijd van 60 maanden en u doet geen extra inlossingen. Is de lening na 60 maanden voldaan.

Ik wil een vaste looptijd

Boetevrij inlossen.

03. Boetevrij inlossen

Bij al onze persoonlijke leningen mag u boetevrij uw krediet voortijdig inlossen. Er worden dan dus geen eenmalige kosten in rekening gebracht. U kunt het netto saldo van uw lening in één keer overmaken naar de bank. En daarmee is uw lening beëindigd. Helder en duidelijk!

Ik wil boetevrij inlossen

Opkomst van de persoonlijke lening

In de afgelopen jaren is de persoonlijke lening niet de meest populaire vorm van geld lenen geweest. Dit had meerdere redenen. De rente van een persoonlijke lening was in het verleden hoger dan de rente op een doorlopend krediet. Daarnaast was het niet toegestaan om bij een persoonlijke lening boetevrij in te lossen. Allemaal zaken die nu heel anders zijn.
De rente bij een persoonlijke lening is nu bij nagenoeg alle aanbieders lager dan de rente bij een doorlopend krediet. Daarnaast zijn de boetes bij vervroegd inlossen opgeheven en kunt u nu zowel bij een persoonlijke lening als bij een doorlopend krediet boetevrij eerder aflossen.

Doorlopend krediet in diskrediet door beter advies

Maar er zijn nog meer redenen voor de opkomst van het doorlopend krediet. Mede door druk van de toezichthouder AFM zijn de kredietadviseurs steeds vaker een eerlijk en onafhankelijk advies gaan geven. En dan blijkt al snel dat in veel situaties een persoonlijke lening een beter product is door de gegarandeerde afbouw in de lening. En het goed kunnen laten aansluiten van de levensduur van het te financieren object en de lening.

Samenvatting wat is een persoonlijke lening

Om het kort te houden, wat is een persoonlijke lening? Een persoonlijke lening is een kredietvorm met een vaste rente, een vaste looptijd en daardoor ook een vast maandtermijn. Een persoonlijke lening wordt in één keer volledig uitbetaald. Het is niet mogelijk om een bedrag in depot te laten. U kunt altijd boetevrij aflossen. Wat is een persoonlijke lening? Een lening met zekerheid, betrouwbaar en duidelijk net als wij!

Wilt u telefonisch contact met ons? Tijdens kantooruren kunt u ons bellen op het telefoonnummer: 0226-333432

Bel: 0226-333432

Wilt u uw vraag graag per email stellen? Dat kan natuurlijk ook. U krijgt binnen enkele uren een antwoord.

Info@royaalkrediet.nl